24.11.2018 | Dag van het autogas

Er moet veel meer aandacht komen voor de rol die autogas (LPG) kan spelen in het behalen van de klimaatdoelstelling. Dat is de insteek van een offensief dat Platform Autogas komende tijd start “Het lijkt wel of de overheid alleen nog oog heeft voor elektrisch rijden’’. Dat is zonde, want met alternatieven die al sinds jaar en dag beschikbaar zijn, kan op korte termijn een flinke reductie van CO2 en fijnstof uitstoot behaald worden. Zeker voor de bestaande vloot van miljoenen benzineauto’s.

Producenten van systemen, inbouwstations en brandstofleveranciers die actief zijn op het terrein van autogas hebben de handen ineengeslagen om de brandstof weer prominent op de agenda te krijgen. Het is tijd voor een offensief om de vele voordelen die autogas biedt aan klanten en ondernemers te presenteren.

Dag van het autogas

Een van die initiatieven is de eerste editie van de ‘Dag van het autogas’. De themadag staat op zaterdag 24 november op het programma en op een groot aantal plaatsen in het land zullen diverse activiteiten gepland worden. We willen informatie geven over de pluspunten van het rijden op autogas. Het is een landelijk initiatief waar onder meer tankstations, gasleveranciers, inbouwstations en systeemproducenten zich bij hebben aangesloten. De directe bijdrage die autogas biedt om de uitstoot te verminderen, staat daarbij centraal.

INFORMEER UW KLANTEN OVER DE VOORDELEN VAN AUTOGAS/LPG. BESTEL UITERLIJK VRIJDAG 16 NOVEMBER VIA SALES@BKGAS.NL  ‘’DE DAG VAN HET AUTOGAS’’ FLYER  (PAKKETTEN A 50 STUKS) EN WIJ ZORGEN ERVOOR DAT DEZE VOOR 24 NOVEMBER BIJ U ZIJN UITGELEVERD.

Website en (social) media

Het Platform Autogas gaat vanaf woensdag 7 november via diverse  kanalen het LPG Autogas positief onder de aandacht brengen. Zoals bijvoorbeeld bijgaand artikel wat geplaatst is in een Tankpro nieuwsbrief en het Magazine Tankpro ‘’het vaklad voor tankstations’’.

Lees hier het artikel van het Platform Autogas in Tankpro: Voordelen LPG veel te weinig benut

Op de website vind je meer informatie (die wordt dagelijks aangepast): https://autogas.nl/dag-van-het-autogas/

Ook  op social media (Facebook, twitter, LinkedIn en Instagram) zullen we stevig aanwezig zijn. U kunt hieraan actief meewerken door o.a. de aankondigingen en berichten op social media te delen.

Autogas.nl

Facebookpagina Autogas

Instagrampagina Autogas

Workshop tijdens Tankstation Vakbeurs

Op de tweede dag (Donderdag 22 november) van de Tankstation Vakbeurs verzorgt het platform een workshop over de voordelen die autogas biedt. Daarin zet het Platform Autogas onder meer op een rij waarom het interessant is voor tankstations om LPG aan te blijven bieden. De toekomstperspectieven en de overgang van LPG naar bio-LPG komen tijdens de sessie uitgebreid aan bod.